Avengers: Endgame neemt toppositie box office over van Avatar

Wij waren helemaal weg van de film Avengers: Endgame. Niet zo gek natuurlijk, er werd al een lange tijd naartoe gebouwd. Maar nu neemt Avengers: Endgame de topposittie officieel over van de film Avatar. Het box office record was 10 jaar lang van Avatar.

James Cameron is officieel gepasseerd, en moet daar na 10 jaar bovenaan te hebben gestaan toch mee dealen. De explosie aan bezoekers van de Avengers: Endgame in de bioscopen was een duidelijke peiler. Met in het eerste weekend al een opbrengst van 1.5 miljoen euro kwam de film bijna in de geschiedenisboeken terecht. Daarna groeide dit nog uit tot een fantastische 2.8 miljoen euro.

De twee films hebben eigenlijk een grote gelijkenis. De films gaan beiden over de goeierikken tegen het grote kwaad, waarbij prachtige effects worden gebruikt, volledig uitgewerkte locaties worden laten zien en waar je een persoonlijke band opbouwd met de hoofdpersonen.

Dus toch meer een Avatar-fan? Geen zorgen, met de aankomst van Avatar 2 in de toekomst zal het record ten ziener tijd weer teruggaan naar de Avatar.