100 jaar auto’s ontwerpen

Italië? Dan denk je natuurlijk gelijk aan Alfa Romeo! Vandaag gaan we een kijkje nemen bij dit prachtige merk.

Net buiten Milaan staat het hoofdkantoor van Alfa Romeo, hierbij is ook een museum te vinden. De straat die naar het hoofdkantoor leidt heet dan ook Viale Alfa Romeo. Voor het hoofdkantoor bevindt zich een rotonde met een groot kunstwerk van Alfa Romeo.

Vanaf de rotonde rijdt je rechtdoor zo op het museum af. Eenmaal binnen bij het museum kan je je uren vermaken, en laten overrompelen door alle geschiedenis van het merk. Bij de kassa zijn hier folders beschikbaar met extra informatie.

Het museum heeft wel 6 verdiepingen, met 3 thema’s;
Timeline, Bellezza en Velocità.

Eenmaal aangekomen bij de bovenste verdieping (de start) begint Timeline. Hier staan allerlei auto’s vanaf het begin van Alfa en tot de laatste modellen.

Na de tijdreis van zojuist is het nu tijd voor Bellezza, dit betekent schoonheid.

Hier staan de eerste modellen van de zogenoemde Italiaanse school; hier hebben ze unieke gebogen vormen. Extra elegant, zoals de Italianen dat zelf zeggen.

Het mooie van dit museum is dat er veel excentrieke modellen te vinden zijn. De designstudio’s van Italie zijn legendarisch onder de designers. Er is een aparte verdieping genaamd; Maestri dello Stile, Dit betekent Meesters van de stijl.

Aangekomen bij het laatste deel van het museum: Velocità, dit staat voor snelheid.

Hier staan natuurlijk de snelste modellen en uitvoeringen van Alfa Romeo. De jaartallen lopen weer ver uitéén, en de ene naar de andere klassieker komt voorbij. De hoofdingang van deze zone van het museum is fantastisch bekleed met de ó zo bekende geblokte finishlijn.

Hoe verder we deze zone in lopen, hoe sneller en nieuwer de modellen worden. De zone heeft als afsluiter de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Deze auto beschikt over een vermogen van maar liefst 540pk, gaat van 0 – 100 in 3,8 seconden en heeft een topsnelheid van 283 km/u.

Na te hebben genoten van deze prachige tour door de jaren heen van Alfa Romeo kunt u genieten van een heerlijke cappuccino, espresso of zelf een lunch in het Alfa Romeo Caffé!

100 jaar auto’s ontwerpen