Grootste feesten op oud & nieuw

Het einde van dit jaar nadert en ineens is iedereen in de oudjaardsstress. Het jaar goed afsluiten is voor iedereen belangrijk en het is bovendien ook hartstikke gezellig. Maar welk feesten op oud en nieuw zijn het waard te bezoeken? Hieronder een paar ideeën.

oud en nieuw sterretjes

Vuurwerk festijnen

Elke jaar weer wordt het Nationale Vuurwerk afsteken veel bezocht. Dit gaat dan ook al dertien jaar achter elkaar zo. Familie en vrienden gaan naar de mooie Erasmusbrug in Rotterdam om hier te kijken naar het grote palet aan vuurwerk dat om twaalf uur de lucht in wordt geschoten. En als je heel ver van tevoren pland, kan je misschien nog in een ferry op het water voor volgend jaar. Dit is ook goed te combineren met een gezellig weekendje weg op oud en nieuw. Ook is er in Amsterdam overal vuurwerk, dus kan je ook naar de hoofdstad gaan om te genieten van het vuurwerk.

Knallende festivals

Liever een groot festival bezoeken met vrienden op oud en nieuw? Het maakt niet uit in welk deel van het land je zit, er is overal wel een vet feest of festival gaande. In Amsterdam wordt elk jaar het festival Awakenings volop bezocht. Op een goede locatie met chille muziek, maar denk er wel vroeg over na, de tickets zijn altijd vroeg uitverkocht. Ook EPIQ, met hardstyle muziek, is dit jaar aanwezig in de Ziggodome in Amsterdam. In Rhenen is er een festival genaamd Dance on Trance. Het Grote Huisfeestje in Tilburg trekt ook veel technoliefhebbers naar zich toe. Voor de echte raw terror muziekliefhebbers is er in Gemert ook een groot festival, genaamd Brutality. In het Hoge Noorden, in Groningen, is er elk jaar Paradigm wat het populairste festival is daar met oud en nieuw.

Festival oud en nieuw

Voor de kinderen

Mocht je rekening moeten houden met kinderen, maar wil je ook een leuke avond, is er een optie op oud en nieuw in de Efteling te vieren. Hoe leuk! Ze maken het magisch, met lichtjes en sprookjes overal. Daarnaast is er de WinterEfteling ook nog in volle bloei, dus wordt het alleen maar prachtiger! Er is ook een mogelijkheid om accomodatie te regelen, wel fijn als je in de avond niet nog helemaal naar huis wil rijden.

Rust opzoeken

Door een weekendje weg te gaan, bijvoorbeeld. Er zijn veel vakantieparken die vuurwerkvrij zijn en dus ook fijn voor jonge kinderen of huisdieren. En er is altijd wat te doen, lekker in een restaurantje eten en thuis spelletjes spelen. Zelf bepalen of je wel of geen vuurwerk wil horen. Misschien wel gewoon, normaal om 10 uur je bed in willen kruipen. Niks mis mee.

familie oud en nieuw rust

Of je nu een nachtbraker wil zijn op oud en nieuw en de eerste dag van het jaar wil doorhalen, of rustig aan met het gezin naar de Efteling wil, alle opties zijn heir voor je opengelegd. Een ontzettend fijn nieuwjaar alvast.