De beste reisapplicaties voor 2020

Misschien heb je al een mooie reis gepland voor de zomer. Al een prachtig hotel of een gezellige AirBnb in een land waar je altijd al heen wilde. Of misschien nog niet, maar ga je dat zeker wel doen. Wat niet kan missen zijn deze handige reisapplicaties voor zomer 2020. 

Inpakapplicaties

Je koffer inpakken. Altijd lastig. Het is gemakkelijk gedaan, te veel inpakken, of juist veel te weinig. Wat dan voor jou wel handig kan zijn is een van de inpakapplicaites Evernote of Packr. De eerste app staat bekend om de gemakkelijkheid van het aanmaken van lijstjes. Verschillende checklists en notities kan je aanmaken, om deze vervolgens af te vinken wanneer het klaar is. De app Packr helpt met het echte inpakken. Na een aantal basisvragen te hebben gesteld (waar ga je heen, voor hoe lang, voor werk of privé) stelt de applicatie een basislijst op, waarin ze allle mogelijke benodigdheden laten zien. Ze rekenen ook automatisch uit hoeveel kledingstukken je mee moet nemen (maar natuurlijk kan het altijd meer worden!). Ontzettend handig voor de rommelkonten onder ons.

inpakken

(ver)Taalapplicaties

Dit is een voor de hand liggende: taal en vertaal apps. Je gaat naar bijvoorbeeld Frankrijk en wil de basis kunnen uitspreken. Dan heb je de bekende applicatie Duolingo, waar je van tevoren het beste mee kan beginnen. Een leerschema van elke dag een paar nieuwe woorden is opgesteld en je kan er zo mee bezig. En als je al in het land zelf bent, maar je hebt je niet zo goed voorbereid, is er altijd nog onze oude, vertrouwde Google Translate. Let wel op de grammatica, de functie staat niet bekend om de perfecte zinsopbouwingen.

Onder weg-applicaties

Of je nu nog het vliegtuig in moet stappen of je al op je bestemming bent, er zijn een paar handige apps die zorgen voor een onbekommerde reis. Als je nog niet weet waar je heen wil, is een gemakkelijke en ontzettend handige app de Skyscanner. Zij rekenen uit op welke dag de vliegtickets het goedkoopst zijn en je krijgt een volledig overzicht waar je het voordeligst heen vliegt, of je nu kijkt op dag, week of maand. Skyscanner is niet voor niets een erg populaire app. Als je je vlucht al wel hebt uitgekozen, is het fijn om alles op een rijtje te hebben met je tickets en met de algemene drukte. En als je vanaf onze mooie hoofdstad vliegt, is de Schiphol app niet te missen. Alle informatie over jou vlucht op één plek.

Vlieg je nou terug en wil een overzicht hebben van wat er wel of niet mee mag? Dan is de app Douane Reizen ook handig om achter de hand te hebben. Want of je nu wel of niet die prachtige maar erg scherpe exotische schelp mee kan nemer zonder gedonder is goed om van tevoren te weten.

Vermaak en activiteitenapplicaties

Want als je daar bent, wil je ook alle leuke dingen ontdekken die het land te bieden heeft. Hiervoor is de bekendste app TripAdvisor. Je vult je plaats in, of je bent ingelogd of niet, en zij laten je alle activiteiten, evenementen, restauranten en mooie plekken zien die er te vinden zijn. Je kan reviews achter laten, andermans recensies lezen en ook voor restaurants gemakkelijk reserveren door op één knop te drukken. Op vakantie gaan was nog nooit zo gemakkelijk. Om binnen het land snel en gemakkelijk te reizen kan je CityMapper gebruiken. Deze app laat je alle transportmogelijkheden zien, van trein tot Uber. Zo hoef je nooit meer te wachten op een – vaak veel te dure – taxi. En dan nog zoiets, als je moet betalen in een andere valuta, kan dat moeilijk zijn. Het uitrekenen van Euro naar Francs kan vermoeiend zijn, als niet onmogelijk soms. Daarvoor hebebn we nog één tip: gebruik de XE Currency app om gemakkelijk koersen te berekenen.

valuta exchange koers

Dit waren alle applicaties die goed te gebruiken zijn voor reizen in 2019. Door deze applicaties kan je uitgaan van een fantastische vakantie zonder stress. Veel plezier!