Veiligheid in overvloed

De rol van veiligheid voor de gemiddelde mens is best wel een grote. Veel mensen, bijna iedereen zijn blijheid is afhankelijk van zijn veiligheid. Als je een soort constant gevoel van angst voor je eigen veiligheid hebt, of dat van anderen, dan heeft dat een impact op hoe gelukkig je bent. Daarom is de sector van beveiliging en veiligheid in welk opzicht dan ook een van de meest ontwikkelde sectoren die we hebben. Dat hebben we te danken aan een aantal dingen, namelijk zouden we ons nooit hoeven beschermen van een dreiging als er geen dreiging zou zijn. Maar komt dit dus ook doordat mensen zo afhankelijk zijn van hun of andere mensen hun veiligheid en dit zo een aanwezige invloed heeft op de toestand van de mens. Ook hebben we het grote aanbod aan protectiemiddelen te danken aan de stand van onze moderne samenleving en al haar ontwikkelingen over de afgelopen honderden jaren, maar ook aan veel van haar angsten.

Actuele punt van vooruitgang

Nu zijn we op een punt gekomen waar we ons voor bijna elke dreiging wel kunnen weren met een of ander handig snufje. We kunnen ons beschermen van bepaalde dingen die wij nu als volkomen normaal zijn, maar die eigenlijk vrij bijzonder en uitzonderlijk zijn. Denk eens aan zonnebrand en hoe een geniaal middeltje het wel niet is. Homo sapiens hebben altijd al de zon als gematigde vijand en vriend gehad. Vroeger, voor zonnebrand bestond, was de zon een van de weinige dingen waar je absoluut niet tegen terug kan vechten en je alleen maar acties uit verdediging kunt nemen, zoals het in de schaduw schuilen bij een beschutte plek. Ook vind ik persoonlijk douchegel een briljante uitvinding. Het feit dat er ooit iemand is geweest die heeft kunnen uitvogelen wat haren nou gezond maakt, en dit vervolgens in een vaag middeltje gestopt wat je daarna in je haar stopt. Ik heb er nog nooit echt bij stilgestaan hoe bijzonder het werkelijk is, omdat ik het altijd als normaal zag. Als je dit zelf eens probeert, dan ben ik benieuwd achter wat voor verbazingwekkende dingen je zal komen.

Technologie, voor de veiligheid

De technologie wordt voor bijna alles gebruikt in het dagelijkse leven. Om wakker te worden heb je onmiddellijk een wekker nodig, om naar werk te komen een auto of bus, om je werk te doen een telefoon of computer. Maar ook wordt het gebruikt voor veiligheid van mensen. In een auto kan bijvoorbeeld een camos achteruitrijcamera worden geïnstalleerd. Zo zie je wat er achter je gebeurt. Vooral voor een achteruitrijcamera vrachtwagen is dit handig, waar je altijd al belemmerd zicht hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *