Modetrends voor de lente/zomercollecties 2019

Het zonnetje komt er soms weer door. Nog een beetje verlegen en onschuldig, maar snel zal de lente er zijn en dan is het niet lang tot de zomer volgt. Dan moeten we natuurlijk wel in de trend zijn. Bekijk wat in de mode komt zodat je mee kan gaan met je tijd.

Ruitjes!

Een oude klassieker zijnde, weten we altijd zeker dat ruitjes eens in de zoveel tijd terug komt. En het is er nu alweer tijd voor. Plaid-coats en blazertjes, broeken en sjaals… Haal ze allemaal maar weer uit de kast, want dat is de eerste trend van de lente/zomer.

modetrends 2019 ruitjes

Schoudervulling

Deze zomer zijn de atletisch gebouwde meiden al klaar. Want topjes met pofmouwtjes en jasjes met vulling wordt helemaal in. Een beetje invloed van de jaren 80 die ook nog eens je figuur doet spreken. Waar kan je nog meer voor vragen? En al helemaal mooi als je de twee combineert: een blazer met schoudervulling en schoudervulling!

blazer trend schoudervulling 2019 2020

Zachte kleuren

Pastel komt terug! Dus pak je zachtste sweater in lichtroze of lichtblauw en wees volledig bij de tijd. Mooi te combineren met een bel mouw of een turtleneck, zodat jij goed opvalt in je zachte kleuren, de modetrend van 2019.

pastel truitje

Ruw gebreid

Hoewel het natuurlijk wel zomer wordt, is het altijd fijn om een vest bij de hand te hebben voor die frisse wind. Daar is ook rekening mee gehouden! Een lekker ruw gebreid vest is niet te missen deze zomer, voor over je jurkje of shorts. Om er natuurlijk helemaal bij te horen is de zachte pastelkleur niet te missen. Matchen is alles!

Stoere utility

Om het niet té lief te krijgen, is er ook de trend van het utility wear. De stoere, vaak oversized broeken en jassen zorgen voor een strakke uitstraling die zegt: ‘ik ben zelfverzekerd’. Niemand krijgt jou nog kapot in jouw stoere kleding.

utility wear

Wijde shorts

Last, but not least, zijn de wijde shorts weer terug! Of dit nu een skort is (een short en een skirt, rokje-broekje stijl) of een pantalon-short, kan je niet misgaan met een fijne comfortabele wijde short. Haal ze weer uit de kast en mix en match hoe jij het wil.

wijde shorts trend