Sterren Kendrick Lamar en The Weeknd worden aangeklaagd

Grote sterren Kendrick Lamar en The Weeknd worden voor hun nummer ‘Pray for Me’ aangeklaagd door Yeasayer.

De eerste vraag luidt al in je hoofd: ‘Wie of wat is Yeasayer?’ Dat wisten wij eerst ook niet. Daarom hebben we even wat dieper gegraven. Want dat dit duo wordt aangeklaagd, is schrikbarend. Lijken de nummers überhaupt op elkaar?

Yeasayer is een Amerikaanse rockband, bestaande uit vier bandleden uit Brooklyn. Zij zien zichzelf als een psych folk band en hebben afgelopen december naar buiten gebracht dat zij uit elkaar gaan.

Yeasayer zegt dat de koortjes aan het begin van hun nummer ‘Sunrise’ uit 2007 zijn gestolen en gebruikt voor het begin van het nummer ‘Pray for me’. Zij eisen dus een schadevergoeding naast een grote betaling voor de muziek die zij ‘duidelijk gestolen hebben’.

Nu hebben wij ook gekeken naar de nummers, natuurlijk. Deze twee nummers hebben wij tegelijkertijd afgespeeld. Wij wisten niet zo zeker of het op elkaar leek. Maar we laten jou je eigen mening vormen. Hieronder vind je de twee filmpjes.

Hier eerst het nummer ‘Sunrise’ van Yeasayer – uit 2007.

En dan hieronder het nummer ‘Pray for me’ van Kendrick Lamar en The Weeknd – uit 2018.

Wat vind jij ervan, gestolen of niet? Wij laten het over aan de professionals.