Vloggen: welke camera is het beste?

Vloggers nemen de wereld over met hun camera, en om goede reden. Iedereen heeft een kans op succes en bekendheid als vlogger. En het is gemakkelijk om ermee te beginnen. Geen audities, geen wachttijden, alleen moeite en tijd kost het. Wat heb je ervoor nodig? Een enthousiaste persoonlijkheid, een interessant concept en natuurlijk de perfecte camera om te vloggen. Maar welke is dat? Waar let je op?

Jezelf zien

Het is goed om jezelf te ‘checken’ in de camera, zodat je weet hoe jij eruit ziet, dus je kan precies zien wat je doet. En dus ook wat je volgers zien. Dus als je een vlogcamera koopt, zorg dan dat er een selfiescherm op zit! Zo’n kantelbare scherm zorgt ervoor dat jij er altijd als je beste zelf uit ziet.

Bij kleine camera’s klapt deze op, boven de lens en bij grotere camera’s is dit selfiescherm vaak naast de lens.

Licht voor onderweg

Je wil waarschijnlijk overal en nergens gaan vloggen. Wie weet wat je tegenkomt vandaag? Eigenlijk moet je camera dus overal mee naartoe. Een grote camera kan dan snel zwaar worden. Dus kies in dit geval voor compact. Door een kleine vlogcamera te kiezen, kan je deze overal mee naartoe nemen en klik je hem zo aan om te beginnen met je vlog. En het ziet er ook zo lief uit, een compactcamera op broekzak grootte.

Batterijduur

Jij als vlogger gaat de hele dag door. Stukje hier en een stukje daar, zodat je zeker weet dat je een leuk stukje terug kan vinden. Dan wil je absoluut niet dat de camera er ineens mee stopt. Hoe kan dat nou?! De batterij is ineens leeg. Het is belangrijk bij het kopen van een vlog camera om te letten op batterijduur, zodat deze lang door kan met filmen. Dan kan jij de hele dag door. En dat maakt voor een goede vlog.

Wazige beelden

Die wil je natuurlijk niet. Je hebt hard gewerkt voor de vlog, dan wil je ook een goede kwaliteit beeldresolutie. Hier moet je zeker op letten bij het aanschaffen van een vlogcamera. Zelfs voor een compactcamera. De goede filmkwaliteit is steeds belangrijker aan het worden. Dus let op de maximale beeldresolutie. Geloof mij, later bedank je ons voor het kopen van die net-iets-duurdere camera. Je wil dat de aapjes in die vlog in de dierentuin goed te zien zijn.

De consumentenbond heeft hier ook een test voor uitgevoerd. Bekijk waar zij op gelet hebben, in hun onderzoek naar de beste vlogcamera.